FC Emmen 2 krijgt gezelschap van FC Groningen 2 in reservecompetitie

VOETBAL - Het tweede team van FC Emmen krijgt na de zomer gezelschap van FC Groningen 2 in de reservecompetitie. De clubleiding van Groningen haalt het team, dat nu FC Groningen Onder 23 heet, na dit seizoen uit de voetbalpiramide.
De spelers van het team, dat wordt getraind door Emmenaar Alfons Arts, worden morgen op de hoogte gesteld van het nieuws. 

De (hoge) kosten en een koerswijziging in het beleid zijn de belangrijkste redenen voor het besluit. Zo mag een profclub, die actief is in de piramide, geen enkele speler boven de 23 jaar opstellen. Dit zou volgens de club ten koste gaan van het herstel van geblesseerde (of terugkeer van gepasseerde) spelers van het 1e elftal. Volgend seizoen kunnen zij in ieder geval via het tweede team weer worden klaargestoomd voor de hoofdmacht. 

Versterkte promotie naar 3e divisie? 
Of het terugtrekken van FC Groningen 2 uit de piramide zorgt voor een versterkte promotieregeling vanuit de hoofdklasse is nog niet bekend. In dat geval zou het voor het Asser ACV wellicht iets gemakkelijker worden om weer te promoveren naar de 3e divisie.
Deel dit artikel: