Voormalig penningmeester Achilles 1894: Mijn leven is een hel

VOETBAL - Hij wil niet met zijn naam in de media verschijnen, maar wel wil hij kort vertellen hoe het allemaal precies zit met de financiƫle problemen bij Achilles 1894, de club die bijna twee weken geleden besloot om na dit seizoen te stoppen met het vlaggenschip op zondag vanwege flinke tekorten en schulden. De voormalig penningmeester van de club uit Assen zegt, ten onrechte, flink beschadigd te zijn.
"Mijn leven is al anderhalve week een hel", aldus de Assenaar. "Mijn huwelijk staat zwaar onder druk en mijn gezin lijdt hier enorm onder. Ik heb veel verdriet. Niet in de laatste plaats omdat mijn kinderen erop worden aangesproken op school. Hun vader is een prutser... dat gaat door merg en been." 

'Ik kan toch niet alleen verantwoordelijk zijn' 
Volgens de voormalig penningmeester bestond het tekort van ongeveer een ton al toen hij bij Achilles 1894 begon in 2016. "Ik heb als vrijwilliger moeten tekenen voor dat tekort bij de Kamer van Koophandel. Hoe die schulden destijds zijn ontstaan, weet ik niet. Ik heb ook fouten gemaakt, wellicht door een gebrek aan financiële kennis. Maar daar kan ik toch niet alleen verantwoordelijk voor zijn? Ook de rest van het bestuur moet verantwoordelijkheid nemen en niet alleen naar mij wijzen." 

Lees ook: Financiële problemen: Achilles 1894 gaat stoppen met vlaggenschip

Het oud-bestuurslid bevestigt dat hij geld heeft overgemaakt naar zijn eigen rekening. "Maar dat geld heb ik voor de volle 100 procent gebruikt voor Achilles 1894." 

Ik wil mijn naam gezuiverd hebben.
voormalig penningmeester Achilles 1894
 

De voormalig penningmeester heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. "Ik wil mijn naam gezuiverd hebben. Men heeft kennelijk geen enkel idee wat de impact is van alles wat er de laatste weken is gezegd en geschreven. Mijn leven is echt een hel op dit moment."  

Lees ook: ​Advocaat Achilles 1894: Onduidelijk waar al het geld gebleven is
Deel dit artikel: