Politie stopt met onderzoek instorten geluidswal Spier

Het politieonderzoek naar de oorzaak van het instorten van de geluidswal aan de A28 bij Spier is afgerond.
Zowel uit het rapport van de technische recherche als uit het buurtonderzoek valt niet vast te stellen of er sprake is van sabotage. Ook zijn er daardoor geen dader(s) in beeld bij de politie. De politie stopt met het onderzoek, meldt een woordvoerder. 

Twee onderzoeken
Rond de geluidsmuur liepen twee onderzoeken. Ook de gemeente Midden-Drenthe laat een onderzoek naar de oorzaak van het instorten van de muur uitvoeren. 

Eerder kwam uit een onderzoek, dat de aannemer heeft laten uitvoeren, dat er mogelijk sprake zou zijn van sabotage. Er waren aanwijzingen dat de staanders in de muur zouden zijn doorgeknipt. Of dat ook de oorzaak is voor het instorten van de muur wordt nog onderzocht.

De gemeente Midden-Drenthe en de aannemer die de geluidswal in Spier heeft gebouwd deden naar aanleiding van deze aanwijzingen aangifte bij de politie. De buurt reageerde op de voorlopige bevinding en bijbehorende aangifte in januari met veel ongeloof.

Reactie Spier
Dorpsbelangen Spier is niet verbaasd over de uitkomst van het politieonderzoek. "Die muur is gewoon niet deugdelijk en deze conclusie past in het plaatje. De gemeente heeft door aangifte te doen een behoorlijke schuldvraag neergelegd en wij denken dat ze dat misschien wat snel hebben gedaan," vertelt Jan van der Heide van Dorpsbelangen Spier. Volgende week gaat hij in gesprek met de gemeente over de communicatie en de vervolgstappen.
Deel dit artikel: