Boete na ernstig ongeluk op A28: 'Zwarte bladzijde uit mijn leven'

Vier mensen raakten gewond (Rechten: archief Persbureau Meter)
Vier mensen raakten gewond (Rechten: archief Persbureau Meter)
"Ik voel me echt kloten als ik denk aan wat er is gebeurd en wat er achter weg is gekomen." Dat zei een 27-jarige man uit Haulerwijk tegen de rechter over een ernstig auto-ongeluk dat hij in de nacht van 12 maart veroorzaakte op de A28 tussen Hoogeveen en Pesse.
De rechter veroordeelde de man vandaag tot een boete van 500 euro (helft voorwaardelijk) en één maand voorwaardelijke rijontzegging.

Voet klem

De Fries kwam die nacht met zijn voet klem te zitten tussen het rem- en het gaspedaal, vertelde hij in de rechtbank in Assen. “Ik kon niet remmen. Ik schrok en trok mijn voet los. Toen ik zag dat ik te dicht op mijn voorganger zat, ben ik naar links uitgeweken en geslipt.” Zijn auto raakte daarbij de auto die voor hem reed. Die sloeg over de kop.

Vier gewonden

De vier inzittenden van die auto raakten gewond. De bestuurster brak onder meer haar borstbeen, nekwervel en ribben. “Dat vind ik heel rot. Het is een zwarte bladzijde in mijn leven", zei de man uit Haulerwijk.

Lees meer: Auto slaat over de kop op A28: vier gewonden

Hij heeft geen strafblad en was niet onder invloed van alcohol of drugs. Daar hield de rechter rekening mee bij de straf.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.