Boete na ernstig ongeluk op A28: 'Zwarte bladzijde uit mijn leven'

"Ik voel me echt kloten als ik denk aan wat er is gebeurd en wat er achter weg is gekomen." Dat zei een 27-jarige man uit Haulerwijk tegen de rechter over een ernstig auto-ongeluk dat hij in de nacht van 12 maart veroorzaakte op de A28 tussen Hoogeveen en Pesse.
De rechter veroordeelde de man vandaag tot een boete van 500 euro (helft voorwaardelijk) en één maand voorwaardelijke rijontzegging.

Voet klem
De Fries kwam die nacht met zijn voet klem te zitten tussen het rem- en het gaspedaal, vertelde hij in de rechtbank in Assen. “Ik kon niet remmen. Ik schrok en trok mijn voet los. Toen ik zag dat ik te dicht op mijn voorganger zat, ben ik naar links uitgeweken en geslipt.” Zijn auto raakte daarbij de auto die voor hem reed. Die sloeg over de kop. 

Vier gewonden
De vier inzittenden van die auto raakten gewond. De bestuurster brak onder meer haar borstbeen, nekwervel en ribben. “Dat vind ik heel rot. Het is een zwarte bladzijde in mijn leven", zei de man uit Haulerwijk.


Hij heeft geen strafblad en was niet onder invloed van alcohol of drugs. Daar hield de rechter rekening mee bij de straf.
Deel dit artikel: