Videoserie over plattelandsjongeren uit De Wolden gaat vanavond in première

passie op het platteland
Met dit busje reden de makers maandenland door De Wolden © Passie op het Platteland
In restaurant Den Kaat in Zuidwolde vindt vanavond de première van de vierdelige videoserie 'Passie op het Platteland' plaats. Passie op het Platteland is een project voor en door plattelandsjongeren.
Ontwerper Vera Vos (22) uit de Wijk, filmmaker Manon Hessels (26) uit Ruinen en jongerenwerker Mascha Konterman (28) zijn het afgelopen jaar met een knalgele bus langs jongeren op het platteland gereden. Ze spraken met zo'n twintig jongeren en het resultaat is een serie van vier afleveringen van twintig minuten met verschillende thema's: sport, muziek, ondernemen en de keet.

Platteland is niet saai

De makers willen laten zien dat er van alles te doen is op het platteland. "Eigenlijk belichten we jongeren die normaal niet zo snel in de krant zouden komen. Ze draaien plaatjes, of bakken dingen. Daarmee kom je niet in de krant. Ik vind het mooi om te laten zien wat ze allemaal doen", zegt initiatiefnemer Vera Vos.
Voor en door plattelandsjongeren: Passie op het Platteland
Vos zocht bewust een filmmaker uit de gemeente De Wolden en vond die in Manon Hessels. "Vera is ontzettend goed in dingen bedenken, ze heeft heeft heel veel ideeën, is de initiator", vertelt Hessels. "Ik ben meer een realist en zet meer de kaders. En praktisch gezien ben ik de editor en filmmaker en is Vera is de praatjesmaker."

Jongeren blijvend betrokken?

In totaal zijn zo'n zestig jongeren bij het project betrokken. Zo maakte iemand de muziek voor de trailer en een ander leverde droneshots. De makers hopen dat het niet bij deze serie blijft. "Ik zou het leuk vinden om nog meer te doen met deze mensen en er zelfs nog meer mensen bij te betrekken", aldus Vos.
"Ik denk zeker dat er kansen liggen om het verder uit te bouwen. We hebben die jongeren nu gevonden en ze zijn enthousiast. Het is leuk om daar verder iets mee op te zetten. Bijvoorbeeld het organiseren van evenementen", vult Hessels aan.
Iedere maandag komt een aflevering via hun eigen mediakanalen beschikbaar; aanstaande maandag de eerste. De serie wordt in juli uitgezonden door RTV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl