Pandeigenaar Sauna Thermen Zuidwolde neemt roer over

Sauna Thermen Zuidwolde maakt een doorstart. Pandeigenaar Jan van Egten en zijn vrouw Jeannette van Putten gaan het saunacomplex exploiteren.
Voorheen werd het complex verhuurd aan een andere partij, maar die ging failliet. Sauna Thermen werd eind februari failliet verklaard door een huurachterstand.

Personeel
"We gaan met al het personeel in gesprek. Ze krijgen allemaal een kans", zegt Jeannette van Putten. De eerste bijeenkomst met het personeel is voor aankomende vrijdag gepland. Volgende week worden individuele gesprekken gehouden.

"Ik wil heel graag dat we het gevoel hebben dat we bij elkaar passen. Ik wil proeven dat de medewerkers hetzelfde enthousiasme uitstralen als wij."

Vernieuwingen
Het saunacomplex is vanwege het faillissement nog dicht. Van Egten en Van Putten maken daarom van de gelegenheid gebruik het pand op te knappen. Zo komt er een andere vloer in de beide restaurants en krijgt de bar een upgrade. 

"Het saunaplein is van 2016 en heeft een wat meer stoere stijl met een beton-look. Dat willen we doorvoeren in het restaurant. We willen die look combineren met de warmte van de landelijke boerderij."

Meer relaxplaatsen
Ook komen in de restaurants meer relaxplekken, waar mensen bijvoorbeeld een boek kunnen lezen. "In een fauteuil kun je ook een hapje eten, maar op een rechte eetkamerstoel kan je niet echt relaxen." 

Verdere veranderingen zijn onder andere nieuwe bedrijfskleding voor het personeel, een nieuwe menukaart in het restaurant en een nieuw logo.


Opening onbekend
Voor Van Putten voelt het pand steeds weer iets meer eigen, na er een poos niet binnen te zijn geweest. Momenteel heeft ze een schoonheidssalon. Die wordt opgenomen in het saunacomplex.

"Gastvrijheid en gezelligheid blijft hoog in het vaandel", zegt Van Putten. "Ik wil voor de gasten in beeld zijn en meedraaien."

Na het faillissement bleef Sauna Thermen nog open, maar sinds half maart is het complex dicht. Van Putten wil eerst het personeel verder inlichten voordat bekend wordt gemaakt wanneer het complex weer open gaat.