Zandvoort investeert miljoenen in komst Formule 1

Het circuit van Zandvoort (Rechten: ANP/Dutchfoto)
Het circuit van Zandvoort (Rechten: ANP/Dutchfoto)
Zandvoort steekt 4 miljoen euro in maatregelen om de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit in de badplaats mogelijk te maken. Deze investering gaat alleen door als er een garantie is dat de Dutch Grand Prix in 2020, 2021 en 2022 ook daadwerkelijk naar Zandvoort komt.
Dat heeft de Zandvoortse raad vanavond unaniem besloten. Ruim de helft van het geld wordt gebruikt voor een verkeersplan, zodat het circuit optimaal bereikbaar is.

'Zeer binnenkort besluit'

De gemeente wil ook geld uitgeven aan tal van zogenoemde side-events die op racedagen georganiseerd zullen worden. Er wordt een nieuwe weg aangelegd om de verwachte verkeersdrukte te kunnen spreiden.
"Zandvoort gaat Formule 1 ademen en uitstralen. Dit is iets groots en iets moois waar we trots op kunnen zijn'', zei verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij-de Haas. Zandvoort denkt dat de Formula One Managment Group (FOM) zeer binnenkort besluit of de Formule 1 weer naar Nederland komt.

Assen

De investering van de Zandvoortse gemeenteraad lijkt minder goed nieuws voor Assen. De overheidsinvestering in het circuit aan de Noordzeekust is een belangrijke voorwaarde van de FOM om een Grand Prix in Zandvoort te organiseren. Aan die voorwaarde wordt nu voldaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.