Platform Tegenwind neemt afstand van dreigbrieven

Voorman Jan Nieboer van Platform Tegenwind neemt afstand van de bedreigingen die zijn geuit richting ondernemer Ben Timmermans uit Nieuw-Buinen en gedeputeerde Fleur Gräper van de provincie Groningen.
"
is een strafbaar feit. Dat soort zaken keuren wij als democratische actiegroep af. Ik neem daar ook heel duidelijk afstand van, nu ook weer", zegt Nieboer.

Ontevreden

Nieboer geeft aan dat hij begrijpt waar de acties vandaan komen. "Ik snap wel dat mensen ontevreden zijn. Dat ze zich niet bij het besluit willen neerleggen, daar heb ik ook heel vaak voor gewaarschuwd. Dit zijn daar de uitwassen van."

Steeds extremer

Het windmolenprotest wordt steeds extremer, merkt ook Nieboer. "Iemand zei laatst: 'Dit gaat naar ontplofte windturbines toe. Dit gaat helemaal fout en laten we er alsjeblieft mee stoppen.' Dat gevoel heb ik ook, dat het niet goed afloopt."

Niet in dialoog

De enige manier om de radicale protesten te stoppen is volgens Nieboer het afschaffen van de windmolenplannen. Van overleg met overheden, om de gemoederen te normaliseren, wil hij niks weten.
"Wij hebben acht jaar de dialoog gezocht met de windboeren. We hebben met het koningspaar over dit onderwerp gesproken. We hebben niets anders gedaan dan praten. Alleen praten heeft tot niets anders geleid dan dat de windplannen als een dictaat in dit gebied neergelegd zijn", aldus Nieboer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl