Komst Amerikaans bedrijf naar Coevorden moet 68 banen opleveren

Coevorden
Coevorden © RTV Drenthe/Dylan de Lange
De gemeente Coevorden en provincie Drenthe leggen samen 120.000 euro in voor komst van NewAge Industries in Coevorden. De vestiging van het Amerikaanse bedrijf moet 68 banen opleveren. Groothandel Feyen maakt daarvoor plaats en verhuist naar een andere locatie in de gemeente Coevorden.
NewAge Industries heeft twee vestigingen in de Amerikaanse staat Pennsylvania, samen goed voor ongeveer 300 medewerkers. De producent maakt slangen, fittingen, klemmen en accessoires voor onder meer de medische sector en de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf zocht in Noord-Nederland een vestigingsruimte met een vloeroppervlak van 10.000 vierkante meter. Het pand van Feyen Ondernemingen BV aan de Data in Coevorden bleek daarvoor geschikt.
"Het is een zeer interessant bedrijf, dat internationaal opereert. Ik ben onder de indruk van wat ze allemaal kunnen", zegt Wubbo Everts van investeringsmaatschappij NOM, dat betrokken was bij de komst van NewAge Industries naar Coevorden. "Hiermee halen we een heel mooi bedrijf naar de regio. Het gaat de komende jaren de nodige banen opleveren voor Coevorden."

120.000 euro aanpassingskosten

Om de komst van de Amerikaanse fabrikant mogelijk te maken, moet de elektriciteitsvoorziening van het onderstation aan de Krimweg naar het bedrijfspand aangepast worden. Dit regelt Feyen en kost in totaal bijna 600.000 euro. De gemeente en provincie dragen elk 60.000 euro bij. NewAge Industries past het pand verder aan en verwacht een miljoeneninvestering te doen aan gebouw, machines en materieel.
Feyen zelf heeft als vervangende locatie een plek op industrieterrein Leeuwerikenveld en een gemeentepand in de binnenstad op het oog. Hierover lopen momenteel gesprekken met de gemeente.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl