Borger-Odoorn vangt vluchtelingen op in stacaravans op vakantiepark

Fruithof
De opvangcamping in Klijndijk © Street View
Op vakantiepark Capfun Fruithof in Klijndijk krijgen 42 vluchtelingen uit Oekraïne onderdak. Een deel van hen wordt sinds afgelopen weekend opgevangen, de rest zal binnenkort arriveren.
De vluchtelingen verblijven tot Hemelvaart op het vakantiepark, waar ze een plek hebben in een stacaravan. De gemeente Borger-Odoorn zorgt er daarna voor dat zij naar een andere locatie kunnen waar zij langer kunnen verblijven.
"Dat wij deze vluchtelingen snel een opvangplek kunnen bieden, doet ons goed", zegt burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn. Hij wist op de traumatische ervaring die vluchtelingen achter de rug hebben door de oorlog in Oekraïne en de lange onzekere reis. "We hopen dat zij bij ons weer een gevoel van rust en veiligheid kunnen ervaren."
Medewerkers van het park hebben gezorgd voor de nodige spullen voor de vluchtelingen. Ook is een tolk ingezet. Borger-Odoorn houdt er rekening mee dat meer vluchtelingen deze kant op komen en onderzoekt locaties voor eventuele extra opvang.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.