Oud-directeur Herinneringscentrum Dirk Mulder onderscheiden

Dirk Mulder onderscheiden
Dirk Mulder onderscheiden op de Duitse ambassade in Den Haag © Sake Elzinga
Oud-directeur Dirk Mulder van Herinneringscentrum Kamp Westerbork is vandaag op de Duitse ambassade in Den Haag onderscheiden vanwege zijn jarenlange inzet voor een betere verstandhouding tussen Nederland en Duitsland.
Het gaat om het Verdienstkreuz, een hoge Duitse onderscheiding die te vergelijken is met een koninklijke onderscheiding in Nederland. "Ik ben er namelijk van overtuigd dat we samen moeten werken", zegt hij over zijn inspanningen.
Een concreet voorbeeld daarvan is dat Mulder zich hard maakte om als Herinneringscentrum mensen van Duitse afkomst in dienst te nemen. "Er werd gezegd: is dit acceptabel? Dat vond ik wel, ook al is er kritiek gekomen."
"Ook organiseerden we internationale zomerkampen voor jongeren om wederzijds begrip te kweken. De gedachte erachter is dat we over de grenzen heen gezamenlijk de herinnering in stand moeten houden", vertelde de oud-directeur eerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.