Ook melkvee bij Attero in Wijster weer naar buiten

Het dioxine-gehalte in het gras bij Attero is voldoende gedaald om het melkvee weer te laten grazen (Rechten: RTV Drenthe/Serge Vinkenvleugel)
Het dioxine-gehalte in het gras bij Attero is voldoende gedaald om het melkvee weer te laten grazen (Rechten: RTV Drenthe/Serge Vinkenvleugel)
Het melkvee in het gebied bij afvalverwerker Attero mag weer naar buiten. De dieren moesten binnen blijven omdat het dioxine-gehalte in het gras hoger dan de norm voor veevoer was.
Van 4 op 5 januari woedde er een
bij het afvalverwerkingsbedrijf. Bij de brand kwam de
vrij. De Milieuongevallendienst (MO) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelden vast dat de concentraties dioxine in het gras te hoog zijn.

Dioxine-gehalte

Het gebied waar de metingen plaatsvonden ligt ten zuidoosten van Attero, in de richting van Tiendeveen. In het gebied waar geen dieren grazen, is geen verdere actie nodig. In de gebieden waar wel dieren grazen, wordt het gras op korte termijn gemaaid, afgevoerd en vernietigd. Dat meldt LTO Noord.
Inmiddels is het dioxine-gehalte voldoende afgenomen om het melkvee weer naar buiten te laten en te laten grazen. Begin maart was het dioxine-gehalte al laag genoeg voor het pluimvee om weer naar buiten te kunnen.

Lees meer: Pluimvee bij Attero in Wijster kan weer naar buiten

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.