Welke vraag houdt jou bezig? Zoek het uit! geeft het antwoord!

Zoek het uit
Voor Zoek het uit! duiken we regelmatig in oude teksten en kaarten © RTV Drenthe
Weet jij of er Romeinen waren in Drenthe? Of waarom windmolens allemaal dezelfde kant op draaien? En waarom zijn we vooral in de herfst en winter verkouden?
Geen idee? Dan heb je het afgelopen jaar vast niet naar Zoek het uit! geluisterd!
Elke woensdag, rond de klok van twee, is op Radio Drenthe een ingestuurde vraag mét antwoord te horen. En die vragen kunnen gaan over echt van alles, variërend van tiepelkonten tot een paard op de kerk, en van ijsbloemen tot hete thee op warme dagen. Van alle vragen die we beantwoorden wordt ook een artikel gemaakt op de website, ook te lezen in onze app.

Nu jij!

De afgelopen vier jaar hebben we elke week een vraag beantwoord, in sommige weken zelfs twee of drie. Om dit te kunnen blijven doen hebben we jouw hulp nodig!
Heb jij een leuke vraag bedacht, of wil je iets weten over de geschiedenis van Drenthe? Maak je je druk over iets dat in het nieuws is, of zijn er onduidelijkheden na het lezen van een nieuwsbericht? Wil je meer weten over een bepaald onderwerp of vind je dat we gewoon ergens een keer aandacht aan moeten besteden? Stuur dan je vraag in!
Doe dit wel kort en bondig, en laat je contactgegevens achter. Dan kunnen we je bereiken als wij weer een vraag hebben over jouw vraag.

Zoek het uit!

Hoe je die vraag dan het beste kan insturen? Nou, hieronder bijvoorbeeld, in het invulformulier! Heb je een vraag die je echt niet in een zin kan samenvatten? Stuur hem dan in via de mail, dat mag naar zoekhetuit@rtvdrenthe.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl