Tóch blaashal voor Nijeveen na anonieme gift

Tóch blaashal voor Nijeveen na anonieme gift (Rechten: Karin Mulder/RTV Drenthe)
Tóch blaashal voor Nijeveen na anonieme gift (Rechten: Karin Mulder/RTV Drenthe)
De Stichting Airdome Nijeveen kan haar geluk niet op. Door een anonieme gulle gever kan er toch een opblaasbare sporthal in het dorp gebouwd worden. In het huidige onderkomen, sporthal De Eendracht, zijn te weinig zaaluren beschikbaar voor alle sportverenigingen.
Het gaat om een schenking van 100.000 euro en daarnaast nog een lening van hetzelfde bedrag tegen een lage rente. De hal kost in totaal 250.000 euro. De stichting denkt voor de laatste 50.000 euro wel een oplossing te kunnen vinden.

1 oktober moet de hal er staan

Het is de bedoeling dat de hal er voor 1 oktober staat als het nieuwe zaalseizoen weer begint. De nieuwe accommodatie wordt geplaatst op het kunstgrasveld van korfbalvereniging DOS'46. Daardoor kan de hal pas geplaatst worden na afloop van de veldcompetitie.

Ruimtegebrek

Met name korfbalvereniging DOS'46 heeft meer ruimte nodig voor de jeugdteams. Jonge kinderen moesten al uitwijken naar Meppel en ook daar was ruimtegebrek. Er werd met teveel kinderen op een klein veld gespeeld.
De hal is overigens bedoeld voor alle zaalsporters uit Nijeveen.

Opluchting

Inmiddels is de Stichting Airdome Nijeveen in gesprek met de leverancier van de vloer en de hal. De opluchting is groot want een maand geleden kreeg de stichting te horen dat het College van de gemeente Meppel niet garant wilde staan voor de nieuwe accommodatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.