Jasper Iwema in troostfinale naar vijfde plaats Roelof Thijs Bokaal

IJSSPEEDWAY - Jasper Iwema uit Hooghalen is als vijfde geëindigd in de strijd om de Roelof Thijs Bokaal in Thialf in Heerenveen.
De 29-jarige Drent stroomde pas laat in het wedstrijdschema in. Hij won zijn eerste twee heats redelijk gemakkelijk. Daardoor drong hij door tot de laatste acht. Maar in de eerste finale-heat ging het mis. Iwema hield te weinig druk en schoof onderuit. Daardoor werd hij veroordeeld tot de troostfinale.

Teleurstelling

"Het is het verhaal van dit seizoen. Op de momenten dat het écht belangrijk is, lukt het niet. Dat was ook zo met de WK-kwalificatie in Finland", verklaart Iwema na afloop. "Ik had echt m'n focus op deze wedstrijd. Ik wilde minimaal het podium halen. Dan is het toch wel een teleurstelling als dat niet lukt."

Friesland vs Drenthe

In de strijd om de plaatsen vijf tot en met acht bleven, na een valste start van de Zweed Albin Lindblom, drie Nederlanders over. Iwema moest het opnemen tegen de twee Friezen: Simon Reitsma en Jimmy Tuinstra. Op de streep ging Iwema Tuinstra nog voorbij, waardoor de Drent vijfde werd. Tuinstra eindigde op de zesde plaats en de zevende plaats was voor Reitsma.
De Roelof Thijs Bokaal ging dit jaar naar de Rus Konstantin Kolenkin.

WK ijsspeedway

Morgen en zondag komt Jasper Iwema nog in actie in de strijd om de wereldtitel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.