Wielrenner Robbert de Greef na hartaanval in kritieke toestand

Robbert de Greef stond twee weken geleden nog als tweede op het podium van de Ronde van Drenthe (Rechten: archief)
Robbert de Greef stond twee weken geleden nog als tweede op het podium van de Ronde van Drenthe (Rechten: archief)
WIELRENNEN - Robbert de Greef uit Geldrop ligt na een hartaanval in de Omloop van de Braakman in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldt het Eindhovens Dagblad. De renner van Team Alecto CT werd twee weken geleden nog tweede in de ronde van Drenthe.
De Ronde van de Braakman wordt gehouden in Phillipine. De Greef werd al na 15 kilometer onwel en kwam daarna ten val. De 27-jarige renner werd ter plekke gereanimeerd en ondanks dat ook de traumahelikopter werd opgeroepen, werd De Greef uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De situatie van De Greef is nog altijd kritiek.
De situatie heeft een overdonderde indruk op het peloton achtergelaten en de organisatie van de wedstrijd heeft dan ook besloten de koers af te gelasten.
Twee weken geleden zat Robbert de Greef nog in de kopgroep van de Ronde van Drenthe. In een sprint-a-deux om de overwinning met zijn trainingsmaat Pim Ligthart moest hij destijds genoegen nemen met de tweede plaats op het podium.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.