Iwema grijpt net naast halve finales WK IJsspeedway

Jasper Iwema glundert na een succesvolle eerste WK dag in Thialf (Rechten: RTV Drenthe/Karin Mulder)
Jasper Iwema glundert na een succesvolle eerste WK dag in Thialf (Rechten: RTV Drenthe/Karin Mulder)
IJSSPEEDWAY - Jasper Iwema heeft bij de eerste dag van het WK IJsspeedway in Thialf Heerenveen op een haar na naast plaatsing gegrepen voor de halve finales. De voormalig wegracer uit Hooghalen eindigde als tiende en behaalde zeven WK punten. Dat is een record voor de Drent.
Iwema reed zaterdagavond vijf heats op het hoogste niveau van het ijsracen en pakte in elke heat punten. Twee keer behaalde hij de tweede plaats en drie keer kwam hij als derde over de meet. Het leverde de coureur uit Hooghalen maar liefst zeven WK punten op. Vorig jaar was zijn beste resultaat vier WK punten.

Gelijke stand

In zijn laatste heat móést Iwema winnen om zich te kunnen plaatsen voor de halve finales, waar de beste acht coureurs uit de heats aan mee mogen doen. Iwema kwam echter achter Nicklas Svensson als tweede over de meet en daarmee kwam hij net tekort. De nummer acht Ove Ledström had net als Iwema zeven punten gescoord, maar zijn overwinning in de vierde heat gaf de doorslag.

Russische zege

Daniil Ivanov ging zaterdagavond met de eindoverwinning aan de haal. De Rus versloeg in de finale zijn landgenoten Dmitry Koltakov, Dinar Valeev en Dmitry Khomitsevich. Ivanov neemt tevens de leiding in het kampioenschap over van Valeev.
Zondag krijgt Iwema nogmaals de kans om zich te kwalificeren voor de halve finales, dan staat de tweede dag van de WK IJspeedway finale in Heerenveen op het programma.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.