Coevorden klaar voor aansluiting op glasvezel

Feest bij Glasvezel Zuidenveld (Rechten: Glasvezel Zuidenveld)
Feest bij Glasvezel Zuidenveld (Rechten: Glasvezel Zuidenveld)
Niets staat de aanleg van glasvezel in de gemeente Coevorden nog in de weg. Genoeg inwoners hebben een abonnement op het snelle internet afgesloten.
Voor morgen moest minstens 40 procent van de inwoners van de gemeente een abonnement nemen en dat aantal is gehaald, meldt Glasvezel Zuidenveld. De teller staat inmiddels op bijna 42 procent. En daarmee is het einde nog niet in zicht, volgens Marja Jonkers van de stichting. "Er druppelen deze week waarschijnlijk nog wel meer reacties binnen", zegt ze.

Speciale acties

Die reacties zijn volgens Jonkers het gevolg van de inzet van fanatieke vrijwilligers. "Er zijn deze week allerlei acties geweest in verschillende dorpen. Zo zijn vrijwilligers met geluidswagens rondgegaan en was er zelfs een 'glasvezelkaravaan' te bewonderen." Ook gingen deze week vrijwilligers langs de deuren met een versimpeld antwoordformulier. "Daar komen ook veel reacties op, dus we gaan ruim over de 40 procent heen."

Lees meer: Financiering glasvezel Coevorden is rond

"Dus de schop kan nu de grond in", zegt Jonkers. "De aannemer stond al in de startblokken om te beginnen, dus dat gaat niet lang meer duren." Wanneer precies begonnen wordt met de aanleg, is niet duidelijk.
Overigens kunnen inwoners die aangesloten willen worden op glasvezel, zich nog steeds aanmelden. "Dat kan nog onder dezelfde voorwaarden, zelfs als al begonnen is met graven."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.