Poes Ellen uit Hoevelaken 'lift' stiekem naar Hoogeveen

Je maakt het niet elke dag mee, dat je naar de bioscoop wilt, van tevoren nog even in het schuurtje moet zijn en daar een kat vindt. De jonge Dario uit de wijk Krakeel in Hoogeveen overkwam het vandaag.
De film viel voor Dario weliswaar in het water vanmiddag, maar hij maakte het baasje van poes Ellen wél heel blij. De man uit Hoevelaken was de jonge kat van negen maanden namelijk al een week kwijt. En dat terwijl hij net een poos bezig was geweest haar en haar broertje tam te maken, want hij vond ze als een paar weken oude kittens op een industrieterrein.

Hout halen

Vorig weekend kwam een inwoner van Hoogeveen hout halen bij hem in de Gelderse plaats. Poes Ellen zag kans op de aanhanger met hout te springen en zo mee te liften naar Hoogeveen. De koper van het hout zag, eenmaal thuis, opeens een kat tussen het hout weg springen.
"Hij belde de man bij wie hij het hout had gehaald op met de vraag of hij een kat miste. Dat bleek zo te zijn", vertelt Kim Stellingwerf, die in de buurt woont van de Hoogevener met wie de kat is meegelift. "De man uit Hoevelaken kwam gelijk naar Hoogeveen, maar toen was de kat onvindbaar."

Tevergeefs naar Hoogeveen

De afgelopen week reed het baasje van Ellen volgens Stellingwerf nog twee keer tevergeefs van Hoevelaken naar Hoogeveen in de hoop de poes te vinden. Toen Ellen vandaag opdook in het schuurtje van de ouders van Dario kon de eigenaar haar alsnog - luid mauwend - ophalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.