1 april: dit zijn de leukste Drentse grappen

Het is 1 april, de dag waarop je ontzettend goed op je hoede moet zijn voor iedere lolbroek. Ben jij vandaag al in de maling genomen? En wat zijn de meest opvallende grappen van dit jaar? We zetten het voor je op een rijtje.
De strijd tussen het TT Circuit en het circuit van Zandvoort is onderwerp van spot. De kogel is namelijk eindelijk door de kerk: de Formule 1 gaat niet naar Zandvoort, maar naar het TT Circuit in Assen. Jan Lammers, racedirecteur van het circuit van Zandvoort, kan goed leven met het besluit.En dat is niet de enige grap die wordt uitgehaald over de Formule 1 in Nederland:


En er waren meer grappen in Drenthe vandaag. Zo had het Molenduinbad in Norg een pilot online zwemmen. Leerlingen van basisschool 't Hielker Nust kregen bezoek van een schoolkapper en UMCG Ambulancezorg testen nieuwe zwaailampen en sirenes. 


Toscana Hoogeveen heeft vandaag een nieuwe ijssoort, namelijk met frikandel speciaal-smaak.


Ook het Geert Vos-bad in Erica heeft volgens de Dobheide een bijzondere aankondiging. Ze willen nachtzwemmen legaliseren.


Wist je dat artiesten voor het hello festival per vliegtuig naar Emmen komen? Althans, dat verkondigde het festival. Vandaag maakten ze bekend dat het toch om een 1-aprilgrap ging. 


Assen krijgt vanaf 2 juni een hele bijzondere brug. Vanwege een tentoonstelling van het Drents museum zal een bijpassende brug in Assen worden geplaatst over de vaart. Trap jij erin? 


Bij het vliegveld van Hoogeveen was vandaag de primeur van een hele bijzondere pakketdienst. Vandaag zou de eerste pakketvlucht met drone worden verwacht. Het pakketje werd om 13.00 uur verwacht. Een aantal belangstellenden kwamen hier met de camera op af. Zouden ze er al achter zijn dat ze beet zijn genomen?

Waar stonken we enkele jaren geleden in?
In 2009 vroeg een school in Odoorn of de ouders een zakje zand mee wilden nemen naar school. De school zou niet genoeg geld hebben om te zandbak te vullen en vroeg daarom de ouders een steentje bij te dragen.

Ook het Hunebedcentrum nam ons in het ootje. In 2016 vertelden zij dat veertien van de hunebedden in Drenthe onder een glazen koepel terecht zouden komen.


Archiefbeelden RTV Drenthe
Deel dit artikel: