GGD Drenthe start nieuwe vaccinatieronde

Alle 9-jarige kinderen en 13-jarige meisjes worden opgeroepen voor een vaccinatieronde (Rechten: ANP Foto/Koen van Weel)
Alle 9-jarige kinderen en 13-jarige meisjes worden opgeroepen voor een vaccinatieronde (Rechten: ANP Foto/Koen van Weel)
GGD Drenthe begint vandaag aan een nieuwe vaccinatieronde in de provincie. Alle 9-jarige kinderen zijn opgeroepen, net als alle 13-jarige meisjes.
De eerste inentingen zijn vanmiddag in Diever en Zuidlaren. Eerst zijn de jongsten aan de beurt, later op de middag kunnen de meisjes terecht. De inentingscampagne eindigt volgende week donderdag, 11 april. De GGD is dan op twaalf plekken geweest.
Alle 9-jarige jongens en meisjes krijgen twee prikken in de bovenarm. De ene is de inenting tegen difterie, tetanus, polio (de DTP-prik), de tweede is tegen de bof, mazelen en rode hond (BMR-prik).
Alle meisjes die dit jaar 13 worden hebben een uitnodiging om de inenting tegen baarmoederhalskanker (HPV) te komen halen. Die bestaat uit twee prikken, waar een periode van ongeveer een half jaar tussen zit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.