Directeur bibliotheek Emmen put beetje hoop uit gesprek met wethouder

De bieb in Emmen (rechts) vreest nieuwe bezuinigingen (Rechten: Google Streetview)
De bieb in Emmen (rechts) vreest nieuwe bezuinigingen (Rechten: Google Streetview)
De gemeente Emmen en de bibliotheek gaan samen kijken waar nog op bezuinigd kan worden. Dat is de uitkomst van een gesprek dat directeur Marchien Brons vandaag had met wethouder Robert Kleine.
Afgelopen donderdag stelde de gemeenteraad de meerjarenbegroting vast en daarmee werd ook de bezuiniging van 250.000 euro op de bibliotheek en De Kunstbeweging een feit. Brons probeerde nog de politiek op andere gedachten te brengen, maar tevergeefs.

'Positief'

Na afloop van het gesprek van vandaag zegt Brons: "We hebben afgesproken dat we een inventarisatie gaan maken en dat vind ik positief. De gemeente zegt niet: dit is het en zoek het verder maar uit. Ik hoop dat de soep uiteindelijk niet zo heet wordt gegeten als hij wordt opgediend."
Brons realiseert zich dat wethouder Kleine geen concrete toezeggingen heeft gedaan. "Maar ik kwam toch met een beter gevoel naar buiten dan waarmee ik naar binnen ging."

Eerdere bezuinigingen

De bibliotheken in Emmen kregen in 2013 ook al met een bezuiniging te maken. Dat leidde tot sluiting van de filialen in Schoonebeek en Nieuw-Schoonebeek. Wat de nieuwe bezuiniging gaat brengen, is nog onduidelijk, maar Brons gaf eerder aan dat het de vraag is of de bibliobus dan in de huidige opzet kan blijven rijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.