Huur ondernemers Assen opgezegd voor opvang van 240 Oekraïners

Lauwers Assen
In dit pand moeten zo'n 240 Oekraïners komen © RTV Drenthe/Margriet Benak
De gemeente Assen heeft een bedrijfspand aan de Lauwers in beeld voor de opvang van zo'n 240 Oekraïners. Dat heeft vastgoedbedrijf Aprisco gisteren per brief - die in handen is van RTV Drenthe - laten weten aan de huurders van het pand.
De huur van de ruimtes wordt vanaf augustus opgezegd, waarmee ruimte vrijgemaakt moet worden voor Oekraïense vluchtelingen. Volgens Aprisco neemt de gemeente deze week een definitief besluit. "De officiële huuropzegging middels aangetekende brief zullen wij voor 1 mei 2022 versturen, waarmee wij voldoen aan een opzeggingstermijn van drie maanden." Aprisco en de gemeente willen verder geen inhoudelijk commentaar geven.

'Niet leuk'

Meerdere huurders geven bij RTV Drenthe aan niet blij te zijn met het gedwongen vertrek. In het pand zitten 20 tot 25 bedrijven. "Het is niet leuk", zegt een van de huurders, die anoniem wil blijven. "Maar formeel is dit volgens de regels", verzucht hij. "We hebben een contract voor onbepaalde tijd, met een opzegtermijn."
De ondernemer begrijpt dat er vluchtelingen moeten worden opgevangen. "Maar dit pand is volstrekt ongeschikt. Er loopt niet eens een fietspad voor ons pand langs. Die mensen zitten straks 'ingesloten' op een industrieterrein. Er gaat gewoon goed geld verdiend worden."

Op zoek naar een nieuwe plek

Volgens Aprisco is er voor de huurders 'voldoende tijd' om een nieuwe locatie te vinden. Volgens de ondernemer zijn veel collega's meteen op zoek gegaan naar een nieuwe werkplek. "Iedereen gaat massaal zoeken, maar je vindt niet zomaar iets."
Het pand aan de Lauwers staat tegenover de Balkenweg, bij de afrit Assen-West.
De huurders, genoemd in dit artikel, willen voor de buitenwereld anoniem blijven. Hun namen zijn bekend bij de redactie van RTV Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.