Militaire top krijgt 'Drents' tintje

Martin Wijnen en Jan Swillens krijgen een nieuwe baan (Rechten: Jeroen Kelderman / RTV Drenthe)
Martin Wijnen en Jan Swillens krijgen een nieuwe baan (Rechten: Jeroen Kelderman / RTV Drenthe)
De landmacht krijgt een nieuwe bevelhebber, net als de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD). Luitenant-generaal Martin Wijnen wordt volgens het ministerie van Defensie eind augustus Commandant Landstrijdkrachten.
Wijnen had van 2014 tot 2016 het commando over 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Hij was onder meer de man die ervoor zorgde dat Havelte weer gevechtstanks kreeg, ook al is dat samen met Duitsland. Daarnaast speelde Wijnen een belangrijke rol bij het behoud van de kazerne in Assen.
Ook de MIVD krijgt een 'Drents' tintje. Generaal-majoor Jan Swillens, die op dit moment het bevel voert over 43 Gemechaniseerde Brigade, krijgt medio juni de leiding over de militaire inlichtingendienst.
De huidige baas van de MIVD, Onno Eichelsheim, wordt Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten. Die post wordt nu nog door Wijnen vervuld. De huidige baas van de landmacht, luitenant-generaal Leo Beulen, gaat met leeftijdsontslag.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.