FC Emmen richt zich na stroomstoring weer op Ajax

Stadion De Oude Meerdijk (Rechten: RTV Drenthe)
Stadion De Oude Meerdijk (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - Door een grote storing zat FC Emmen in totaal een uur en drie kwartier zonder stroom. De Drentse eredivisionist verwacht vooralsnog niet dat het incident problemen gaat opleveren voor de thuiswedstrijd van vanavond tegen Ajax.
In een groot deel van Emmen en Erm viel de stroom tegen het einde van de ochtend uit. Volgens netbeheerder Enexis werden 6.588 klanten van het bedrijf getroffen door de kortsluiting. Ook FC Emmen behoorde tot de gedupeerden. En dat terwijl de club volop in voorbereiding is op het topaffiche tegen titelkandidaat Ajax.

Afwachten

FC Emmen hoopt dat onoverkomelijke problemen uitblijven na de bijna twee uur durende stroomstoring. "Alle systemen draaien weer, maar het duurt een uur voordat alles weer volledig online is. We moeten dus nog even afwachten", aldus Frank Maatje, manager financiële zaken van FC Emmen. "Als bijvoorbeeld onze camerasystemen aan het einde van de middag nog niet functioneren, is dat wel een serieus probleem. Maar daar gaan we niet vanuit."

Uitverkocht

De club was gedurende de stroomstoring onbereikbaar voor supporters. "Het scheelt echter dat de wedstrijd al is uitverkocht", zegt Maatje.
Het eredivisieduel met Ajax in stadion De Oude Meerdijk begint vanavond om 20.45 uur. De wedstrijd is live te volgen op Radio Drenthe en in ons liveblog op de website en in de app.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.