Assenaar raakt verklaring van goed gedrag kwijt en mag geen rijschool runnen

rijles
Een lesauto © ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media
Een 53-jarige Assenaar mag de komende tijd zijn rijschool niet runnen en geen rijlessen meer geven. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State.
De rijschoolhouder is betrokken bij een zedenzaak, waarin hij wordt verdacht van seksueel misbruik van zijn stiefdochter. De Raad van State heeft vandaag de intrekking van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van de man goedgekeurd. Zonder die verklaring van onbesproken gedrag kan hij zijn beroep niet uitoefenen.
Eerder gaf de rechtbank Noord-Nederland, tegen de zin van minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming, de rijschoolhouder zijn VOG terug. De Groningse bestuursrechter vond dat de minister de intrekking niet goed had onderbouwd en deelde de vrees van de Assenaar dat diens rijschool dan failliet zou gaan. Daarop stapte de minister naar de Raad van State, die de uitspraak van de rechtbank vandaag terugdraait.
De voorzieningenrechter van de Raad van State benadrukt dat de man verdacht wordt van een ernstig seksueel misdrijf en van het plegen van ontucht met misbruik van gezag. Hoewel de man nog niet door de officier van justitie is gedagvaard, zal dat volgens Raad van State binnen afzienbare tijd gebeuren. Verder vindt de Raad het niet aannemelijk dat de rijschool failliet zal gaan, omdat er nog andere mogelijkheden zijn om die voort te zetten, bijvoorbeeld door de nu al meewerkende partner van de man.
Later dit jaar volgt nog een bodemzaak over de ingetrokken VOG.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.