Ook Groningse ondernemer trekt zich terug na dreigbrief

Opnieuw trekt een ondernemer zich terug uit een windmolenpark (Rechten: Pixabay)
Opnieuw trekt een ondernemer zich terug uit een windmolenpark (Rechten: Pixabay)
Een Groningse ondernemer trekt zich vanwege bedreigingen door windmolenactivisten terug uit een bouwproject van netbeheerder Tennet bij Meeden
Het gaat om bouwbedrijf Dieterman CV in Westerlee
RTV Noord. Eigenaar Jos Dieterman verklaarde erg geschrokken te zijn.
"Ik heb te veel personeel waar iets mee kan gebeuren. En ik heb een vrouw en kinderen en wil niet het risico nemen dat er iets met hen gebeurt." Dieterman benadrukt dat hij niets te maken heeft met de aanleg van het windmolenpark. 'Ik ben benaderd om grondwerkzaamheden te doen voor transformatorhuisjes van netbeheerder TenneT. Er is geen enkele link met het windmolenpark."
Eerder stapte wegenbouwbedrijf Avitec uit Nieuw-Buinen uit Windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Ook bij dat bedrijf werd een dreigbrief van windmolenactivisten bezorgd.

Lees meer: Bouwbedrijf stapt uit windmolenpark na bedreigingen

48 uur de tijd

"U heeft 48 uur de tijd om uw onderneming veilig te stellen", staat in de brief die dinsdag per post bezorgd werd. De dreigbrief lijkt op de brief die Avitec kreeg. Het taalgebruik, lettertype en opmaak zijn identiek. Bij de nieuwe dreigbrief is de vorige, gericht aan Avitec, ingestoken.

Lees meer: Politie start groot onderzoek naar windmolenextremisten

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.