FC Emmen vroeg Ajax-stewards om spandoek weg te halen

VOETBAL - De directie van FC Emmen deed gisteravond een vergeefs verzoek richting de meegereisde stewards van Ajax om het spandoek met de tekst 'Scherpen Kakkerlak' te verwijderen.
De clubleiding van Emmen kreeg te horen dat de stewards dit niet voor elkaar kregen. Dat zei Dick Lukkien vanavond in FC Emmen Rood Wit TV, het wekelijkse programma over de Drentse eredivisieclub.

Lukkien reageert met tegenzin op de vraag over spandoek. "Ik vind dat we het eigenlijk niet moeten bespreken, want je geeft daarmee credits aan mensen die een belachelijk spandoek maken en er zitten 500 mensen in dat uitvak die dat kennelijk ook prima vinden. Ik heb er zeker wel een gevoel bij, maar ik wil dit eigenlijk doodzwijgen en niet voeden", reageert de trainer van FC Emmen. Een deel van de F-side spreekt zich al weken negatief uit over de mogelijke komst van de Emmen-keeper naar Ajax, omdat hij ooit zijn voorliefde voor Feyenoord bekendmaakte.

Keuzes

De oefenmeester van de Drentse club gaat in de wekelijkse rubriek 'koffieDick-kijken' ook in op enkele keuzes die hij de afgelopen weken maakte in de opstelling en in zijn wisselbeleid. Zo komt de rol van Braken en de manier van verdedigen ter sprake.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.