4 mijl van Emmen wil naar 10.000 deelnemers

De startnummers worden uitgedeeld (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
De startnummers worden uitgedeeld (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
De 4 mijl van Emmen wil doorgroeien naar 10.000 deelnemers. De vierde editie vindt zondag plaats. Dan doen iets meer dan 4.000 mensen aan mee, zegt organisator Dennis Blaak. "Ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar."
Vier jaar geleden was de eerste editie van de loop met 2.500 deelnemers. "We willen doorgroeien naar 10.000 hardlopers tijdens de tiende editie", zegt de organisator. "Maar we pinnen ons niet vast op getallen. Het gaat erom dat we kwalitatief en gestaag doorgroeien."

Nieuwe afstand

Dit jaar is er een nieuwe afstand bijgekomen, de acht mijl. "Mensen uit de omgeving van Emmen komen hier wel naartoe voor de vier mijl. Met de acht mijl hopen we een nieuw publiek aan te boren", zegt Blaak. "Die afstand start in de wijk Delftlanden, waar we ook ooit begonnen. Dus dat is heel leuk."
De hardlopers die de vier mijl lopen, starten op het Raadhuisplein, lopen door Westenesch en Noordbarge en finishen weer op het Raadhuisplein. De acht mijl haakt in Noorbarge aan op de vier mijl-route. Ook is er dit jaar voor het eerst een waterpost op de route.

Goed doel

Een deel van het inschrijfgeld gaat naar A21, een goed doel dat zich inzet voor een wereld zonder slavernij. "Twee euro per deelnemer gaat er sowieso naartoe, dus 8.000 euro dit jaar. Er is al zo'n 25.000 euro ingezameld over alle edities."
Blaak verwacht een mooie dag zondag. "We hebben er weer prachtig weer bij en we hebben er erg veel zin in."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.