Tragisch ongeval Havelte dreunt door op voetbalveld: VV Dwingeloo schrapt wedstrijden

220418_dwingeloo
Het clubembleem van Dwingeloo © VV Dwingeloo
Voetbalvereniging Dwingeloo heeft op tweede paasdag wedstrijden geschrapt, waaronder de wedstrijd van het eerste elftal tegen Ruinen. Dat is besloten nadat bekend werd dat een 21-jarige man, die lid was van Dwingeloo, een van de slachtoffers was bij het tragische ongeval dat in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond bij Havelte. Hij overleed ter plaatse.
Naast de 21-jarige man uit Dwingeloo verongelukte ook een 16-jarig meisje uit Koekange. De bestuurder van de auto, een 19-jarige man uit Dwingeloo, raakte zwaargewond, net als een 18-jarige inzittende uit dezelfde plaats. Een ander 16-jarig meisje raakte gewond. "Vanwege de impact die dit met zich meebrengt voor de vereniging en de gemeenschap Dwingeloo hebben wij als bestuur besloten om de wedstrijd tegen Ruinen niet door te laten gaan. Ook de wedstrijden van de andere seniorenteams zijn afgelast", laat de vereniging via sociale media weten.

Troost

Volgens Dwingeloo-voorzitter Charles Amkreutz stond de 21-jarige als niet-spelend lid geregistreerd bij de Dwingelders. "Vrienden van hem voetballen in ons derde elftal en toen gisterochtend duidelijk werd wat er was gebeurd, zag ik de hoofden van die jongens allemaal naar beneden gaan. Dat was nog in de warming-up voor de wedstrijd tegen Steenwijker Boys 4 en we hebben besloten om die wedstrijd een kwartier voor de aftrap niet te laten spelen."
De voorzitter merkt duidelijk dat het ongeluk sporen nalaat in Dwingeloo. "We vonden het dan ook niet gepast om vandaag wel de derby tegen Ruinen te spelen", gaat hij verder. Ook is de mogelijkheid besproken om het clubgebouw van de Dwingelders beschikbaar te stellen om samen te komen, zodat vrienden en bekenden van de betrokkenen bij het ongeluk elkaar troost kunnen bieden, maar dat bleek niet nodig. "We vernamen dat dit op andere plekken al gebeurt", zegt Amkreutz. "Maar mocht die behoefte toch nog komen, dan staan we er altijd voor open."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.