Wiebes over windmolenterreur: Bij geweld houdt het voor mij op

"Ik vind het verschrikkelijk." Andere woorden heeft minister Wiebes niet over voor de bedreigingen die ondernemers die meewerken aan het bouwen van windmolens krijgen.
Of er sprake is van terrorisme durft hij niet te zeggen, meldt RTV Noord. "Ik kan geen oordeel vellen over de bewoording van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, maar ik weet dat er iets aan de hand is dat ver over de grens gaat."

Veiligheid garanderen
"We komen op een democratische manier tot besluiten in dit land. Helaas is niet iedereen daar blij mee." Wiebes benadrukt dat het kabinet hetzelfde wil als de genuanceerde meerderheid. "Er moet verandering komen, maar de kosten mogen niet te hoog zijn."

'Ik begrijp dat mensen de straat op gaan voor meer duurzaamheid. Daar kan ik in komen, maar als er geweld bij komt, houdt het voor mij op.'

De autoriteiten moeten volgens Wiebes de veiligheid garanderen en zorgen dat plannen waarover democratisch besloten is ook worden uitgevoerd.

De achtertuin
Op de vraag of 'not in my backyard' meespeelt zegt Wiebes: "De achtertuin kan een rol spelen, maar sommigen vinden ook dat het hele klimaatgedoe niet hoeft. Anderen vinden juist weer dat het doorvoeren van duurzame energie sneller moet."

De minister weet niet of de bedreigingen gevolgen hebben voor de bouw van toekomstige windmolenparken.
Deel dit artikel: