Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Het is lente, prima gelegenheid om een wandeling te maken (Rechten: RTV Drenthe / Jeanine Hofsteenge)
Het is lente, prima gelegenheid om een wandeling te maken (Rechten: RTV Drenthe / Jeanine Hofsteenge)
Het weekend staat voor de deur en zoals elke vrijdag geven we je weer verschillende tips om  eropuit te trekken in onze provincie.
Antiek- en curiosaveiling Ruinerwold

Zaterdag kun je naar een antiek- en curiosaveiling. Die vindt plaats bij de museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold. Om 13.00 uur begint het. De spullen kunnen van tevoren bezichtigd worden. Daarna kun je voor een leuk prijsje leuke spullen kopen.

Openbare fietsenverkoop ‘Ben Kwijt’

Heb je nog een fiets nodig? Zaterdag kun je die vinden bij de openbare fietsverkoop van ‘Ben Kwijt’ in Emmen. Tussen 9.00 uur en 13.00 uur kun je een nieuw stalen ros uitzoeken vanaf 50 euro. Dit zijn fietsen die ergens gevonden zijn, maar waarvan de eigenaar niet achterhaald is.

Grafheuvels bij het Zwanemeerbos

Zo’n veertig grafheuvels liggen bij het Zwanemeerbos. Zaterdag om 10.00 uur kun je vanaf het openluchtzwembad Zwanemeer mee met een excursie van Nationaal Park Drentsche Aa. Het gebied kreeg in de vorige eeuw zijn vorm. Het bos werd geplant om later om te hakken, het meer is ontstaan door de zandwinning. Dit en de diverse archeologische sporen maken het Zwanemeerbos een bijzonder gebied.

Start nieuw seizoen museummolen ‘Jan Pol’

Zaterdag opent museummolen ‘Jan Pol’ in Dalen zijn deuren weer voor een nieuw seizoen. De molen is nu brandschoon: de week voor de opening is er nog flink geboend en gepoetst door de vrijwilligers van het pand. De molen is weer klaar voor bezoekers en kinderfeestjes. Een bezoekje kun je al doen vanaf 3 euro.

Spiritwandeling in Drouwen

Je hebt het vast al gemerkt. Het is weer lente. De vogeltjes fluiten weer, het zonnetje wordt steeds aangenamer en in sommige bomen is de kleur groen al een klein beetje te bespeuren. Zaterdag kun je optimaal van het weer genieten tijdens de Spirit- of Naturewandeling van Staatsbosbeheer in Drouwen. De wandeling begint om 18.30 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad.

Jubileumconcert van mannenkoor Vries

Heb je zin in muziek? Dan kun je zaterdagavond naar het jubileumconcert van Mannenkoor Vries. Het koor bestaat dit jaar 25 jaar. Het concert is in theater ‘De Kimme’ in Zuidlaren. Aanvang van het concert is 20.00 uur. Toegang is 10 euro, maar daar krijg je wel koffie en thee bij.

Rock Tribute avond Hoogeveen

Is een mannenkoor iets te braaf voor je? Dan kun je in Hoogeveen bij ‘Het Podium’ lekker naar de eerste ‘Legends of Rock Tribute Night’. De naam van de avond zegt het al; er worden hier grote rockhits opgevoerd van bijvoorbeeld Guns 'N Roses en Metallica. Het programma begint om 21.00 uur. Wel moet je van tevoren kaarten kopen.

Cotton Town Jazzband keert terug naar Assen

Ook op zondag zijn er mooie klanken te horen in Drenthe. Maar deze klanken zijn heel anders dan die van zaterdag. De Enschedese ‘Cotton Town Jazzband’ keert na veertig jaar terug naar Assen. Voor 15 euro kun je om 14.30 uur in Rest aan de Hertenkamp genieten van het inmiddels sterk uitgebreide jazzrepertoire.

Kom in de Kas

In Klazienaveen kunnen liefhebbers dit weekend een kijkje nemen in de kassen van tien bedrijven. Kwekers vertellen over het telen van komkommers, paprika’s, potplanten, perkplanten, tuinplanten, gerbera’s, hortensia’s en rozen. Voor kinderen zijn er diverse leuke en leerzame activiteiten. De entree is gratis. De openingstijden zijn zaterdag 6 april van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 7 april van 11.00 uur tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de bedrijven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.