'Uitwijkers' de komende tijd vanaf Groningen Airport Eelde naar Dubrovnik

Aegean Airlines is geen onbekende op Groningen Airport Eelde (foto Andries Ophof)
Aegean Airlines is geen onbekende op Groningen Airport Eelde (foto Andries Ophof)
Niet dat ze op Groningen Airport Eelde een nieuwe vlucht kunnen aankondigen. Wel zorgt een Turkse touroperator voor vluchten van Groningen Airport Eelde naar de Kroatische stad Dubrovnik. De eerste vlucht is komende zaterdag al.
Het gaat om reizen van de Turkse touroperator NKB Touristic. Eigenlijk zouden de vluchten vertrekken vanaf Rotterdam The Haque Airport. Maar de touroperator heeft ze verplaatst naar de Drentse luchthaven. Alle zaterdagen in april en mei vertrekt een Airbus A320 met ruimte voor 176 passagiers.

Aegean Airlines

De vluchten worden uitgevoerd door de Griekse maatschappij Aegean Airlines. Dat is geen onbekende op Groningen Airport Eelde. In 2015 voerde de maatschappij in opdracht van Hellas Travel vluchten uit op het Griekse eiland Corfu. Met die vlucht is het slecht afgelopen. Hellas Travel ging nog voor het eind van het seizoen failliet en passagiers moesten veel moeite doen om hun geld terug te krijgen.
Het is de bedoeling dat Aegean elke zaterdag in april en mei eerst naar Brussel vliegt. Daarna gaat de reis verder naar Dubrovnik.

Cruise

Ook de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Helvetic Airways vliegt dit weekend een aantal keren op Eelde. In eerste instantie zouden ze naar Schiphol vliegen, maar vanwege drukte wordt uitgeweken naar Eelde. Aan boord zijn passagiers die deel nemen aan een cruise.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.