Iedereen mag zich melden voor tijdelijke kiosk bij 't Gasselterveld

Drukte bij het Gasselterveld vandaag
Iedereen mag zich melden voor tijdelijke kiosk bij 't Gasselterveld © RTV Drenthe / Janet Oortwijn
Bezoekers van zwemplassen 't Gasselterveld en 't Nije Hemelriek bij Gasselte kunnen deze zomer waarschijnlijk eten en drinken halen bij een tijdelijke kiosk. Staatsbosbeheer, de gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe zijn op zoek naar een uitbater met het beste plan voor mini-horeca langs het water.
Volgens de gemeente zijn er het afgelopen jaar veel vragen binnengekomen over het plaatsen van een pop-up-kiosk op het strand bij de zwemplassen. Om iedereen een eerlijke kans te geven, start een open inschrijving.

Zomerseizoen

Iedereen met een goed plan kan zich tot 29 april aanmelden bij Staatsbosbeheer. Dat gaat zich een week lang beraden over de inzendingen en maakt dan een selectie. De uiteindelijke uitbater moet een vergunning aanvragen.
Na goedkeuring mag hij of zij in juni, juli en augustus - het zomerseizoen van 2022 - de kiosk runnen. De uitbater krijgt geen garanties voor structurele exploitatie in de toekomst.

Nieuw paviljoen

Er liggen namelijk plannen om op termijn een nieuw horecapaviljoen bij 't Gasselterveld te bouwen. De exploitant daarvan wordt verantwoordelijk voor het schoonhouden van het strand, in ruil voor de inkomsten van het recent ingevoerde betaald parkeren. Staatsbosbeheer wil het liefst van beide taken af.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.