Gemeente Aa en Hunze koopt politiebureau en verhuurt het terug

Het politiebureau Gieten, Aa en Hunze
Het politiebureau in Gieten © Persbureau Drenthe
De gemeente Aa en Hunze heeft het politiebureau in Gieten gekocht. Die verhuurt de kelder en de eerste verdieping op haar beurt weer terug aan de politie. Daarmee gaat de politie van Aa en Hunze kleiner wonen, maar hoeft ze niet te verhuizen.
De gemeente wilde het pand graag kopen, om zo in eigen hand te houden wat er in de toekomst mee gaat gebeuren. Het politiebureau zit namelijk aan het gemeentehuis vast. De gemeente Aa en Hunze had het recht van eerste koop en na meerdere gesprekken kan de gemeente het ook overnemen.

Lege verdieping

De politie heeft een huurcontract afgesloten voor een periode van tien jaar. De eerste verdieping van het gebouw komt straks leeg te staan en de gemeente heeft er ook nog geen bestemming voor. Als de gemeente plannen gaat maken voor het toekomstig gebruik van het gemeentehuis wordt ook bekeken waar de eerste verdieping van het politiebureau voor gebruikt kan worden.
Voor het gebouw heeft Aa en Hunze 450.000 euro betaald, exclusief kosten koper. De politie gaat tien jaar een huur betalen van 22.000 euro. Daarmee zijn de kosten voor de eerste tien jaar ruimschoots gedekt, aldus het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Vanavond bespreekt de raad de aankoop van het politiebureau.
De verkoop maakt deel uit van de huisvestingsplannen die de politie Noord-Drenthe oktober vorig jaar heeft gepresenteerd. In Gieten kan de politie met minder ruimte toe, omdat politiewerk steeds vaker op locatie, telefonisch en online plaatsvindt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl