Eerste warme dag van het jaar in Drenthe

De zon scheen volop vandaag (Rechten: Pixabay.com)
De zon scheen volop vandaag (Rechten: Pixabay.com)
Het stralende zonnetje zorgde op veel plekken in Drenthe voor een temperatuur van 20 graden. Daarmee was 7 april 2019 in bijna de hele provincie de officiële eerste warme dag van het jaar.
Een dag is volgens weerman John Havinga pas officieel als warme dag te bestempelen als het 20 graden of warmer is geworden.

Bijna overal 20

In De Kiel en Eelde-Paterswolde lag de maximumtemperatuur vandaag op 20,7 graden Celcius. In Hoogeveen en Westerbork werd het ook warmer dan 20 graden. Wijster is één van de plekken in Drenthe die nog even moet wachten op de eerste warme dag. Daar werd het 'slechts' 19,8 graden.
Ook morgen wordt volgens Havinga weer een mooie zonnige dag. "Al komen er wel wat stapelwolken. De verwachte maximumtemperatuur is morgen 19 graden. Dat is een stuk hoger dan normaal, want rond deze tijd ligt de maximumtemperatuur gemiddeld op ongeveer 11 of 12 graden", vertelt Havinga.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.