Lukkien: Ik proefde dit de hele week al

VOETBAL - Dick Lukkien deelde na afloop van de zege tegen Heerenveen een compliment uit aan zijn complete spelersgroep. Natuurlijk had de oefenmeester Anco Jansen kunnen noemen of matchwinner Caner Cavlan, maar na een periode in zwaar weer stond het hele team vanmiddag op.
"De uitslagen van de duels van onze concurrenten waren gunstig, maar dat was vaker zo. Het ging er nu om dat we er niet alleen over zouden praten, maar het ook een keer zouden laten zien. Dat hebben we gedaan. Als team. En eerlijk gezegd proefde ik dat de hele week al, al was de training van gisteren niet goed."

We kennen de klasse van Anco, maar Anco heeft de andere tien spelers nodig om te excelleren.
Dick Lukkien, trainer FC Emmen na zege op Heerenveen
 

De oefenmeester vervolgt: "We kennen de klasse van Anco, maar Anco heeft de andere tien spelers nodig om te excelleren. Bovendien waren er meer uitblinkers. Chacón, Cavlan, het centrale verdedigingsduo, Arias en ook Veendorp viel uitstekend in. Maar ook De Leeuw en Slagveer hebben bergen werk verzet." 

Anco Jansen kon wel leven met de gekozen titel op onze website ('Cavlan held in Jansen-show'). "Ja, dat vind ik prima. Maar om mij part was het 'Slagveer de held in Henk Bos-show'. Ik vind het allemaal goed vandaag. Het ging om de punten en die hebben we gepakt."  

We waren onverstoorbaar vanaf de eerste minuut. Het besef was er dat het vandaag moest gebeuren.
Anco Jansen, aanvoerder FC Emmen

En volgens de captain ook nog eens op een uitstekende manier. "We waren onverstoorbaar, vanaf de eerste minuut. Iedereen was doordrongen van het feit dat het moest gebeuren vandaag. Ik ben een blij man. We staan nu boven de streep, maar we zijn er nog niet." 

Lukkien vond dat de slag op het middenveld bepalend was voor de zege. "We hebben hun wapen geneutraliseerd, met van Bergen in de omschakeling en de lijn Vlap - Lammers. Daarnaast zijn we rustig gebleven aan de bal. Natuurlijk moeten we ook kritisch blijven, want we hadden kansen op meer treffers en ook zeker zes mogelijkheden om tot een kans te komen. Dat moet beter, want als je met 4-0 kunt winnen moet je dan niet nalaten."  

Meer FC Emmen - SC Heerenveen: 
Cavlan held in de Jansen-show: FC Emmen boven de streep
Goudhaantje Cavlan: Scoren is leuk, maar het gaat om de punten
Nagenieten: FC Emmen - sc Heerenveen
- Wie was de Man of the Match tegen SC Heerenveen?
Deel dit artikel: