Zingende burgemeester Mieke Damsma opent cultureel jaar

Het culturele jaar in Midden-Drenthe is geopend (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
Het culturele jaar in Midden-Drenthe is geopend (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
Burgemeester Mieke Damsma zorgde voor een verrassende openingsact bij het begin van het jaar waarin Midden-Drenthe culturele gemeente van Drenthe is. Damsma beklom het podium en zong voor het publiek twee nummers.
De culturele proeverij op het Elpineterrein bij Elp werd gisteren, mede door het prachtige weer, goed bezocht. Onder de stralende zon bracht de burgemeester twee nummers ten gehore. Voor de tekst moest ze af en toe even op haar telefoon spieken, maar het publiek was onder de indruk.
Zo klapte Astrid Ottes haar handen warm na het verrassingsoptreden. “Ik ben zelf zangeres en dan ben je natuurlijk extra kritisch. Maar ik vind dat de burgemeester het top heeft gedaan.” Ook Dirk Mulder van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork zat te genieten.

Cultureel erfgoed

Er was bij de start van het culturele jaar niet alleen muziek. Op het terrein presenteerden zich tal van organisaties, zoals de stichting TT Hooghalen, fanfaregroep ADMG en een groep kantklossers. “Jazeker, dat is ook cultuur, het is cultureel erfgoed”, zegt Janny Schipper stellig.
Midden-Drenthe is tot en met het najaar van 2020 culturele gemeente van Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.