Werkstraf voor man die 50.000 euro van ex vergokte in Beilen en Hoogeveen

Werkstraf voor man die geld van ex vergokte (Rechten: pixabay)
Werkstraf voor man die geld van ex vergokte (Rechten: pixabay)
De rechtbank in Groningen heeft maandag een 67-jarige man uit Leek veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De man heeft van begin 2016 tot eind 2017 bijna 54.000 euro van zijn ex-geliefde gestolen en vergokt.
De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier twee weken geleden. De rechtbank vindt dat de Leekster naast de straf ook de 50.000 euro terug moet betalen aan zijn ex-partner, een man uit Haren.

Stiekem pinnen

In anderhalf jaar tijd maakte de Leekster tienduizenden euro 's over van de spaar- naar de betaalrekening van het slachtoffer. Hij gebruikte daarvoor zonder toestemming diens bankpas. Het pinnen deed de Leekster stiekem, soms terwijl het slachtoffer in bad lag.
Hij ging dan in de auto van het slachtoffer naar banken in Drenthe, Friesland en Groningen om te pinnen. Het geld verbraste hij in gokhallen in Beilen, Hoogeveen, Groningen en Leeuwarden.
De zus van het Harense slachtoffer ontdekte dat er veel geld van haar broers rekening was verdwenen. Het slachtoffer deed daarop aangifte.

Relatie sinds 2013

Sinds 2013 hadden de Leekster en het Harense slachtoffer een relatie. Er zou in deze periode meer dan 145.000 euro van de rekening van de Harenaar zijn verdwenen, maar tot nog toe ontbreken daarvoor harde bewijzen.

Lees meer: Man uit Leek vergokt 50.000 euro van ex-geliefde

De Leekster gaf twee weken geleden op zitting aan dat hij zich laat leiden door zijn gokverslaving maar dat hij bereid was het geld terug te betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.