Formule 1-droom Assen voorbij?

Formule 1-droom Assen lijkt voorbij (Rechten: Van Oost Media)
Formule 1-droom Assen lijkt voorbij (Rechten: Van Oost Media)
FORMULE 1 - Ondanks verschillende geruchten op social media ontkracht Jan Lammers het nieuws dat het Circuit van Zandvoort een deal heeft met rechtenhouder FOM over de organisatie van Formule 1-Grand Prix in Nederland. Lammers is de beoogd sportief directeur van de Dutch Grand Prix.
Verschillende bronnen uit de autosport melden dat Zandvoort een 5-jarig akkoord heeft bereikt met het Formula One Management. Zo laat de website van Motorsport Week weten dat de deal volgende week officieel wordt aangekondigd.
André Venema, hoofdredacteur van Formule 1 Magazine, laat via Twitter weten dat de Nederlandse Grand Prix voorlopig gepland staat in mei 2020.
Mochten de berichten kloppen, dan zou dat betekenen dat Assen geen kans meer maakt op het organiseren van een Formule 1 Grand Prix op het TT Circuit.

'Te voorbarig'

Jan Lammers kan nog niet bevestigen dat de Formule vanaf volgend jaar terugkeert in Zandvoort. "Dat is nog voorbarig", zegt de beoogd sportief directeur van de Dutch Grand Prix. "We zijn op de goede weg, maar we zijn nog steeds bezig de puntjes op de i te zetten."
"Ik hoop dat het om een heel betrouwbare bron gaat", reageert Lammers op het nieuws dat dagblad De Limburger vanavond naar buiten bracht. "Het is ook heel leuk om deze geruchten te horen. Maar volgens mij lopen ze nog een beetje voor de troepen uit. Het is sowieso niet aan ons om dit bekend te maken. Zoiets moet je zorgvuldig doen. De Formule 1 gaat niet alleen over Zandvoort. Ze hebben 21 of 22 races. Als alles in afgerond, dan komen we waarschijnlijk samen met het nieuws naar buiten. Maar zover is het nog niet. We zijn wel optimistisch."
De FOM liet eind vorige maand weten dat in juni alles helder wordt. In die maand komt de kalender van 2020 naar buiten en daar staan de races op die zeker doorgaan. Het is wel mogelijk dat FOM een harde deal met Zandvoort eerder naar buiten brengt. Het in Londen gevestigde management van de Formule 1 bevestigde alleen onderhandelingen met ‘een van de meest historische circuits die er bestaan’ en dat de gesprekken voorspoedig verlopen.
Lees meer: Formule 1: Positief overleg met Zandvoort
Gisteravond contact met FOM
Lee van Dam uit Assen laat namens de Drentse Stichting Grand Prix Foundation The Netherlands weten dat er gisteravond nog contact is geweest met het FOM.
"Ze waren er toen nog niet uit met Zandvoort. Ze hebben ons wel beloofd, mochten ze er niet uitkomen, dat ze dan meteen naar ons toe komen. Ik heb wel het idee dat ze een stuk dichterbij een akkoord met Zandvoort zijn gekomen. Maar wij geven niet op voordat er officieel duidelijkheid is", zegt Van Dam.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.