Stelling: Ik weet heel goed wat gezond eten is

De Consumentenbond wil dat het van oorsprong Franse voedselkeuzelogo Nutri-Score in ons land wordt ingevoerd. Het logo laat met kleuren en letters op eenvoudige wijze zien hoe (on)gezond een product is. In Spanje en in België is het systeem inmiddels ook ingevoerd.
Nutri-Score loopt van A in donkergroen (gezond) tot E in rood (ongezond) en doet een beetje denken aan het energielabel. Om te achterhalen hoe gezond een tussendoortje is, moeten consumenten nu nog alle verpakkingen omdraaien en de kleine lettertjes bestuderen. Met Nutri-Score op de voorkant van de verpakkingen, is dit een stuk makkelijker, denkt de bond.

De organisatie heeft, om een en ander te demonstreren, zelf vijftig tussendoortjes van dit voedselkeuzelogo voorzien. "Hiermee wordt in één oogopslag duidelijk hoe (on)gezond een tussendoortje is. Slechts een vijfde scoort (zeer) goed", aldus de bond. Veel gezond lijkende tussendoortjes bevatten toch veel vet en/of suiker. Ook blijken de verschillen tussen producten van één producent soms erg groot.

Stelling
Wat vind jij van dit idee? Denk je dat zo'n voedselkeuzelogo handig is, of heb je zo'n scoresysteem niet nodig?

Deel dit artikel: