Informateur Goettsch wil vervolggesprek met PvdA, FvD, VVD en CDA

Informateur Roelie Goettsch wil een extra gespreksronde (Rechten: archief RTV Drenthe)
Informateur Roelie Goettsch wil een extra gespreksronde (Rechten: archief RTV Drenthe)
Informateur Roelie Goettsch wil een gezamenlijk gesprek met PvdA, Forum voor Democratie, VVD en CDA. Dat zijn de vier grootste partijen van de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen.
Goettsch heeft de afgelopen twee weken gesproken met alle twaalf partijen. Ze is er nog niet uit. Volgens Goettsch is er een verdere verkenning nodig voordat ze uiteindelijk met een advies kan komen.

'Alle opties open'

Goettsch en de vier grootste partijen gaan binnenkort verkennend met elkaar praten. Thema's die dan besproken worden, zijn onder meer de sociale agenda en klimaat en energie. Goettsch benadrukt dat er nog geen sprake is van onderhandelingen. "Alle opties liggen nog steeds open."
Volgens opdrachtgever en PvdA-fractievoorzitter Cees Bijl is de keuze om met deze vier verder te praten "puur en alleen een getalsmatige". Gezien de verkiezingsuitslag zul je waarschijnlijk met deze partijen of drie daarvan te maken krijgen, wil je een college vormen."

Lees meer: Roelie Goettsch: Het is een eer om de taak van informateur te vervullen

De uitkomsten van de gesprekken met PvdA, Forum voor Democratie, VVD en CDA neemt Goettsch mee in een advies aan Cees Bijl. Volgende week moet daar meer duidelijkheid over zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl