Drie Drentse restaurants op lijst vieze restaurants in 2017

Drie restaurants uit Drenthe stonden in 2017 onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Het gaat om De Rooie Kater in Eelde, Eten & Fusion in Meppel en Wok van Drenthe in Ubbena. Dat meldt RTL Nieuws

De Rooie Kater
Bij het eerstgenoemde restaurant waren enkele tegels kapot en was de hygiëne niet op orde. Met name op de wanden, leidingen, lampen en in de afwasruimte van De Rooie Kater was het volgens de inspectie niet schoon .

“In die periode was ik druk bezig met het openen van een restaurant in Beilen”, zegt eigenaar Arie Oppewal. “Daarom heb ik zelf geen tijd gehad om mijn restaurant in Eelde te controleren. Mijn chefkok heeft het daar laten verslonzen. Hij is ontslagen.”

Volgens Oppewal ging het om achterstallige schoonmaakwerkzaamheden op plekken die niet direct in het zicht waren. “Maar op het eten was niets aan te merken. We hebben de problemen opgelost en het verscherpte toezicht is na enkele maanden opgeheven.”

Eten & Fusion
Bij Eten & Fusion zijn de problemen in november opgelost: dit restaurant staat niet meer onder verscherpt toezicht. Kritiekpunten waren destijds onder meer dat de wokbrander verroest was, er vuil tussen de vloertegels zat en er geen handzeep aanwezig was. 

"Natuurlijk is het vervelend dat dit naar buiten komt, dat zou niemand leuk vinden. Maar kortgeleden is er nog inspectie geweest en alles is weer goedgekeurd gelukkig", zegt eigenaar Ji. 

Wok van Drenthe
Ook Wok van Drenthe heeft stappen gemaakt en staat sinds januari 2018 niet meer onder verscherpt toezicht. In het restaurant was de hygiëne niet goed op orde.