Hotelbrand in Witteveen na 3,5 uur blussen onder controle

De grote brand in hotel Het Witte Veen in Witteveen is onder controle. De brandweer heeft kort na negen uur het sein 'brand meester' gegeven, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). Het hotel moet volgens hem als verloren worden beschouwd.
De brand in het relatief afgelegen hotel aan de K. Brokweg in Witteveen brak rond half zes uit. Al snel sloegen de vlammen uit het dak. Brandweerkorpsen uit Zweeloo, Schoonoord, Hoogeveen, Zwinderen en Westerbork bestreden het vuur. Daarbij gebruikten ze onder meer een hoogwerker. De rook was in de wijde omtrek te zien.
Omdat het hotel uit meerdere gebouwen bestond, was de brand voor de brandweerlieden lastig onder controle te krijgen. Ook de wind speelde daarbij een rol.

Bezoekers WK Superbikes

Kort nadat de brand was gemeld, waren alle gasten uit het hotel. Er is niemand gewond geraakt. Volgens de woordvoerder van de VRD zaten in het hotel 45 bezoekers van de WK Superbikes, dat dit weekend op het TT Circuit wordt gehouden. "Een deel van de gasten zoekt een ander onderkomen en een deel van hen gaat naar huis", aldus de woordvoerder.
Hotelbrand in Witteveen onder controle

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.