Drentse bakkersopleiding krijgt landelijk vervolg

Na een spoedopleiding van tien weken kunnen deelnemers zich bakkersassistent noemen (Rechten: RTV Drenthe/Martijn Klungel)
Na een spoedopleiding van tien weken kunnen deelnemers zich bakkersassistent noemen (Rechten: RTV Drenthe/Martijn Klungel)
De bakkersopleiding van uitzendbureau Het Ambacht uit Nieuw-Amsterdam krijgt een vervolg in de rest van ons land. In tien weken tijd worden leerlingen gekneed tot bakkersassistent en hebben ze een baangarantie.
In grote delen van Nederland bestaat een groot gebrek aan ondersteunend bakkerspersoneel. Reden voor het Alfa-College in Hoogeveen om vorig jaar een spoedopleiding op poten te zetten met baangarantie. Tien mensen mochten zich na tien weken bakkersassistent noemen. Inmiddels is de school gestart met een tweede groep bakkersleerlingen.

Nieuwe opleidingslocaties

Daar blijft het volgens directeur Gertjan Ten Napel van Het Ambacht niet bij. "We starten binnenkort opleidingen in Amsterdam en Leeuwarden. Na de zomer komt daar Twente bij. Allemaal gebieden waar een nijpend tekort is aan bakkershulpen."
Ook in de provincie Limburg bestaat interesse in de opleiding, zegt Ten Napel. "We krijgen nu al vragen uit die regio. Het aantal bakkers raakt echt op en daardoor gaat de kwaliteit omlaag. Nieuw bloed in een bedrijf geeft bakkers tijd die ze in kwaliteitsverbetering kunnen steken."
Het Ambacht hoopt eind dit jaar veertig nieuwe bakkershulpen te hebben opgeleid. Daarmee is het tekort overigens nog niet opgelost.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.