Zoon start inzamelingsactie voor uitbaters verwoest hotel Witteveen

Nadat zaterdag brand ontstond bij de schoorsteen in het rieten dak van Hotel Het Witte Veen in Witteveen, grepen de vlammen snel om zich heen. Binnen een paar uur zagen uitbaters Laura Oussoren en Albrecht Boer hun levenswerk in vlammen opgaan. Het personeel en de 45 gasten bleven ongedeerd, maar het pand is volledig verwoest.
"In een mum van tijd heb je niks meer", zegt Robin Boer, zoon van Albrecht. "Ook kleding en fotoboeken zijn verbrand." Zijn vader en stiefmoeder werkten samen zo'n zestien jaar in het bedrijf en woonden er ook. "Ineens ben je je baan kwijt, maar ook het dak boven je hoofd. Dus ze moeten nu eerst op zoek naar tijdelijke woonruimte."
Hij wil het stel een steuntje in de rug geven en is daarom een crowdfundingsactie gestart. Hij hoopt daarmee 25.000 euro op te halen. "Ik voelde me zó machteloos. Ze hebben net een zware periode achter de rug met corona en dan krijg je dit."
Bekijk hier onze reportage over de inzamelingsactie:
Zoon start inzamelingsactie na brand hotel Witteveen
Albrecht Boer bracht na het avondeten de borden naar de keuken toen hij een sterke rookgeur rook. Toen hij buiten ging kijken, stond het rieten dak al in lichterlaaie. Daarop werden het personeel en de gasten snel geëvacueerd. Brandweerkorpsen uit Zweeloo, Schoonoord, Hoogeveen, Zwinderen en Westerbork kwamen om het vuur te bestrijden, maar dat mocht niet baten.
Tijdens de coronaperiode was er flink geïnvesteerd in het pand. Hotelkamers waren opgeknapt en op het dak lagen nieuwe zonnepanelen. Dat is achteraf voor niets geweest. Volgens Boer staan zijn vader en stiefmoeder er desondanks strijdvaardig in: "Zoals het nu lijkt, willen ze wel weer gaan ondernemen. Maar ze leven nu een beetje op de automatische piloot."
Boer is dankbaar voor de donaties die tot nu toe zijn gedaan. De teller staat na een dag op ruim drieduizend euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.