Radio Westerbork #6: Kampcommandant Albert Gemmeker

Bij Radio Westerbork komen we rechtstreeks vanuit de commandantswoning op het voormalig Kamp Westerbork. Deze keer is dat extra toepasselijk omdat deze uitzending draait om Albert Gemmeker. Hij was van oktober 1942 tot april 1945 kampcommandant in Westerbork. Aan het woord komt schrijver en onderzoeker Ad van Liempt die een biografie over Gemmeker schreef. Verder zit conservator Guido Abuys aan tafel. De column is deze week van Koert Broersma. Hij schreef een boek over journalist Philip Mechanicus die een boek schreef over zijn verblijf in Kamp Westerbork.
Gasten

Ad van Liempt -
onderzoeker en schrijver van biografie over Albert Gemmeker

Guido Abuys -
conservator van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Koert Broersma -
schrijver van het boek over Philip Mechanicus

Presentatie

Sophie Timmer

Abonneer je op deze podcast

De podcast van Drenthe Toen is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

Andere podcasts

Genoten van Drenthe Toen? Abonneer je ook op onze Drenthe Sportcast over de (amateur)sport in Drenthe, en op Cassata, onze podcast over de politiek en actuele discussies in onze provincie. Tot slot hebben we DrentheDoc waarin we mooie (oude)radioreportages en -documentaires opnieuw beschikbaar maken, maar nu als podcast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl