Ruim honderd ideeën voor onderzoek RTV Drenthe

We kregen tot nu toe ruim honderd pitches binnen (Rechten: Follow the Money)
We kregen tot nu toe ruim honderd pitches binnen (Rechten: Follow the Money)
Ruim honderd pitches, meer dan 25.000 bezoekers en duizenden stemmen. Dat is tot nu toe de oogst op onze vraag wat we voor jullie moeten gaan uitzoeken in samenwerking met Follow the Money, Omrop Fryslân, RTV Noord en RTV Oost.
De pitches die we binnenkregen gaan over uiteenlopende onderwerpen zoals het effect van windmolens, zwendel door 'zonnecowboys' en bijvoorbeeld de geldstromen rond de bevingsschade. Ook komen de gezondheidszorg, de bomenkap en het faillissement van een voetbalclub voorbij.
Behalve deze onderwerpen voor de hele regio zijn er ook mensen die een specifiek Drents onderwerp insturen. Zo komt het ijsbaandossier in Hoogeveen aan bod, net als de Drentse glasvezelinitiatieven en het trekken van toeristen naar onze provincie.
Hieronder kun je nog steeds zelf een pitch insturen of stemmen op de voorstellen van andere kijkers en lezers. De eerste ronde duurt tot en met 15 april.
De omroepen Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Oost en RTV Drenthe sloten begin dit jaar een overeenkomst om structureel samen te werken op het gebied van onderzoeksjournalistiek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.