'Uitstel brexit leidt tot meer onzekerheid voor ondernemers'

De Britten krijgen een brexit-uitstel van een half jaar. Tot 31 oktober krijgen ze de tijd om hun vertrek uit de EU te regelen. Zonder uitstel hadden de Britten morgen zonder deal uit de EU moeten stappen. Het besluit viel afgelopen nacht, na urenlang vergaderen.
Het uitstel heeft ook gevolgen voor het noordelijk bedrijfsleven, vertelt Wian Stienstra van het EU Netwerk Noord-Nederland. "Dat uitstel viel te verwachten, maar de vraag was hoe lang het zou zijn. De Britten krijgen nu iets meer tijd, tot 31 oktober. Het Britse parlement moet natuurlijk nog wel akkoord gaan met het voorstel."

Onzekerheid
​Voor Drentse bedrijven betekent het uitstel Volgens Stienstra dat de onzekerheid aanhoudt. "Dat is ook het vervelende aan de hele kwestie. Er ontstaat geen duidelijkheid totdat de Britten ook echt uittreden. Alles ligt nu nog op tafel en dat is het vervelende, want dat is al heel lang zo en dat wordt nu alleen maar langer uitgesteld."

Uitstel
"Bedrijven die ik spreek zeggen steeds meer dat hun klanten, niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook elders in Europa, dingen uit gaan stellen. Ze stellen bestellingen uit en nemen geen beslissingen. Ze willen toch eerst meer zekerheid over de brexit."

In het TV Drenthe programma 'Ondernemen in Drenthe' vertelde advocaat Auke Doornbosch van Rein Advocaten ook over de gevolgen van Brexit voor ondernemend Drenthe. Bekijk hier het fragment.
Deel dit artikel: