Gemeente Noordenveld krijgt eigen lokale omroep

Omroep Westerkwartier mag ook radio maken voor de gemeente Noordenveld, besloot de gemeenteraad gisteravond. De omroep dient nu alleen buurgemeente Westerkwartier.

"Daar zijn we heel blij mee", zegt bestuurder Bert Flonk. De lokale omroep maakt radioprogramma's en heeft op tv een kabelkrant. "We kregen vooral op christelijke radioprogramma's veel reacties vanuit de gemeente Noordenveld, maar richtten ons vooral op de gemeente Westerkwartier", aldus Flonk. Daar komt straks verandering in.

Werkbezoek in de studio
De lokale omroep wilde graag uitbreiden en actief worden in Noordenveld. Hoewel het college van burgemeester en wethouders eerst nog een negatief advies uitbracht, is bijna de voltallige raad toch positief. Alleen CDA had nog twijfels. Flonk: "Een paar raadsleden kwamen op bezoek bij onze nieuwe studio en die waren erg enthousiast."

Het commissariaat moet nog een definitieve zendmachtiging uitgeven, voor de duur van vijf jaar. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we die krijgen", zegt het bestuurslid. De omroep moet nog overleggen met het college hoeveel subsidie ze zullen krijgen van de gemeente. Flonk: "Maar meer dan 17.000 euro zal het niet worden."
Deel dit artikel: